ECUADOR

Ecuador

Ecuador – landet hvor Darwin så lyset

Det sydamerikanske land Ecuador er opkaldt efter sin placering på Ækvator. Landet er ikke særlig stort, men har rigtig meget at byde på i forhold til kultur og natur. De berømte Galapagos-øer hører med til landet og er nærmest et must på en rejse til Ecuador. Det var her, Darwin fik ideen til sin berømte bog “Arternes oprindelse”, der vendte op og ned på datidens verdenssyn.

Hoteller

Nogle af landets bedste hoteller ligger i hovedstaden Quito. Det er for eksempel Casa Gangotena, der nærmest ligner et lille slot, som det ligger og troner på en af byens centrale pladser. Ecuador har også en stor regnskov, hvor det er muligt at bo i en eller flere dage og opleve planter og dyr. Et godt sted at bo i regnskoven er Napo Wildlife Center Ecolodge. Lodgen ligger lige ned til vandet, hvor der er mulighed for at komme ud at sejle.

Restauranter

Hotel Casa Gangotena i Quito har også en populær restaurant, hvor man kan spise ecuadoriansk mad. Ellers er Nuema i Quito også et populært sted at spise sydamerikansk mad. Der er også mange sushirestauranter i byen, hvis man har lyst til at prøve noget helt andet.

Natteliv

Byerne Banos og Montanita ved Stillehavskysten har begge ry for at være stedet at tage hen, hvis man gerne vil ud at feste. Montanita er en surferby med alt, hvad det indebærer af beach parties. At danse salsa er en vigtig del af det at gå ud i Ecuador. Hvis man har tid til det, er det derfor en god investering og en sjov og anderledes oplevelse at tage et par dansetimer, inden man skal ud i byen. Der findes mange danseskoler i landet.

Seværdigheder

Ecuadors absolut største seværdighed må siges at være Galapagos-øerne, der ligger i Stillehavet. Man flyver til øerne, og det tager omkring to timer. Mange har arrangeret en bådtur rundt om øerne på forhånd. Det er næsten et must at tage med på den båd, da det kan være svært at opleve alt, hvad øerne har at byde på på andre måder.

Banos

Gode rejsetips til Banos

Rejser du til Banõs vil du opleve en by og et område, der er helt fantastisk, hvis du er til smukke omgivelser og en aktiv ferie.

Fra byen kan du se exceptionelle vandfald, vandre gennem de frodigste skove, og hvile dine ømme ben i termiske bade. Desuden kan du både cykle og sejle, og ikke mindst opleve den aktive vulkan Tungurahua, der er hele 5023 meter høj.

Hoteller

I Banõs kan du finde hoteller i alle prisklasser, men du får virkelig noget for pengene, hvis du giver bare en lille smule ekstra; skønne bungalows med egen terrasse væk fra byens stress og jag. Prøv eksempelvis La Casa Verde, Samari Spa Resort eller det meget luksuriøse Luna Runtun.

Restauranter

Gode restauranter er der rigeligt af i Banõs, og du kan få alt fra argentinsk og spansk til mexicansk, fransk og italiensk. Quilombo laver skøn argentinsk mad, mens du på Tasca de Banõs kan få den lækreste tapas – her skal du dog komme i god tid, for der er kamp om bordene. Casa Hood og Café Mariane er bestemt også et besøg værd.

Natteliv

Banõs har et stemningsfyldt natteliv med både hyggelige barer og større natklubber. Atmosfæren er altid god, og byen er fyldt med unge mennesker på udkig efter en sjov aften.

Vil du danse, så bør du tage til Trébol Discoteque eller Leprechaun og er du mere til de latinske toner, så er Santo Pecado et dejligt sted.

Attraktioner

I Banõs skal du helt klart se kirken Nuestra Señora del Agua Santa, der er fyldt med smukke kunstværker. Derudover egner en rejse i Banõs sig primært til oplevelser i den frodige natur; vulkanen Tungurahua, vandfaldet Pailon del Diablo og de smukke skove. Gerne ved enten at vandre, cykle eller sejle, og der er rig mulighed for at leje udstyr til alle turene.

Guayaquil

Gode rejseråd til Guayaguil

Guayaguil ligger ved Guaya-floden og er med sine 2,1 millioner indbyggere Ecuadors største by og havn. Byen har ikke så mange højhuse, som storbyer typisk har, men til gengæld er der skønne promenader, parker og en fantastisk udsigt over floden.

Hoteller

Hotelmulighederne er mange i Guayaguil. Prøv fx Hilton Colon Guayaguil, der er behageligt, rent og billigt. Eller bo i Hotel Oro Verde Guayaguil, der ligger i centrum, har et utrolig venligt personale og meget gode faciliteter. Også Wyndham Guayaguil er et godt bud. Hotellet ligger tæt ved lufthavnen, har en skøn udsigt over floden og en meget lækker morgenmad.

Restauranter

Vil du prøve vaskeægte ecuadoriansk mad, så spis hos La Canoa, der er en gastronomisk perle, der både serverer eksotisk og almindelig mad fra Eucuador. Marrecife Marisqueria er en lækker fisk- og skaldyrrestaurant med rimelige priser. Her kan du smage den traditionelle fiskesuppe, encebollado. Noe er en lidt dyr sushirestaurant, men den siges at servere den absolut bedste sushi i Guayaguil.

Natteliv

I en storby som Guayaguil byder det pulserende natteliv sig til med mange gå i byen-steder. Besøg fx Rayuela i Las Penas. Den har ord for at være byens bedste bar. Bar Los 80’s er et andet alternativ, som roses af kunder.

Attraktioner

I Guayaguil er det et must at spadsere på Malecon 2000, der er en 2,5 km promenade langs floden. Promenaden er smuk, og udsigten er en fryd for øjet og balsam for sjælen. I begge ender af promenaden er der seværdigheder, der er værd at se. Gå bl.a. de 444 trin op til fyrtårnet med en fantastisk udsigt og et maritimt museum. I dette historiske byområde, Las Penas, er der tillige en fæstning, et militærmuseum, kunstgallerier og mange butikker. Husk også at opleve Parque de las Iguanas, hvor der er mange smukke leguaner og sumpskildpadder.