Denguefeber

Denguefeber

Denguefeber er en sygdom, der i symptomer minder om influenza. Det vil sige, at man får høj feber og smerter i hovedet, bag øjnene og i musklerne. Sygdommen bliver spredt af myg, der stikker et sygt menneske, og derefter et raskt. Sygdommen kan altså ikke smitte mellem mennesker. Man får symptomer på sygdommen to til ti dage efter, at man er blevet stukket. Man kan derfor godt opleve, at man først bliver syg, når man kommer hjem fra ferie. Det er derfor også vigtigt at holde øje med det.

 

I perioder med mange myg, som regel i regntiden, kan der derfor opstå epidemier med rigtig mange smittede. Sygdommen findes både i Afrika, Asien og Syd- og Mellemamerika. Hvis man skal dertil, er det derfor en god ide at tage sine forholdsregler. Langt de fleste danskere, der bliver smittet, bliver smittet i Thailand.

 

Der findes ingen vaccine mod denguefeber. Man er nødt til så vidt muligt at beskytte sig mod myggestik. Det kan være med myggebalsam eller myggespray. Det er også en god ide at have lange bukser og langærmede trøjer på. Det kan også mindske antallet af myggestik. Da myggene med denguevirus stikker om dagen, kan det dog være svært helt at gardere sig imod stikkene. Når man er i varmere lande, har man ofte ikke lyst til at gå med meget tøj.

 

Der er ikke en kur mod denguefeber. Når man er blevet syg, må man vente på, at det går over. Det tager cirka en uge, før man er rask. Man kan dog opleve at være træt og sløv i helt op til en måned efter. Når man har haft denguefeber, bliver man resistent over for den specifikke virus, man har haft. Der findes dog fire forskellige typer af denguefeber, så man kan sagtens være uheldig og blive syg igen.