CYPERN

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Cypern

Gode rejseråd til Cypern

Cypern er blandt de mest populære rejsemål for mange danskere. Øen er kendt for sine flotte og lækre strande og et dejligt klima. Cypern i Middelhavet er en selvstændig republik, men er i praksis opdelt i en tyrkisk og græsk del. Den nordlige del af Cypern er primært etnisk tyrkis og den sydlige del primært etnisk græsk. Cypern er desuden meget præget af britisk kultur og sprog, da øen i en lang årrække frem til 1960 har været under britisk administration. Nu kender mange bedst Cypern som et feriested i sommerhalvåret. Den mest kendte ferieby på Cypern er Ayia Napa på østkysten. Men også steder som Nissi Beach, Larnaca, Limassol, Paphos og Fig Three Bay er meget benyttet rejsemål.

Hoteller
I ferieområderne langs strandene og i de større byer på Cypern er der hoteller på alle niveauer og til alle behov. Rigtig mange hoteller er tilpasset børnefamilier med alt hvad dette indebærer. Men har du andre behov kan du uden problemer også finde steder, der opfylder dette.

Restauranter
Overalt på Cypern er der restauranter. Dette omfatter både med international mad, men naturligvis også med rig mulighed for at nyde både tyrkisk og græsk mad.

Natteliv
Nattelivet er meget udbygget specielt i Ayia Napa, men helt generelt i alle større byer på Cypern. Der findes virkelig alt, hvad du har brug for af barer, klubber og diskoteker på Cypern.

Attraktioner
På Cypern kan du opleve en lang række historiske seværdigheder. Dette omfatter blandt andet en række arkæologiske udgravninger rundt på øen, Men også mange smukke kirker og munkeklostre spredt rundt på hele Cypern. Der findes på øen en række steder, der er stærkt forbundet med den græske mytologi, og der findes en række museer, hvor du kan blive klogere på Cyperns historie. Den største attraktion er dog for mange de smukke strande, som betegnes som de reneste i Europa. Men helt generelt kan du få betagende naturoplevelser på Cypern. Dette omfatter blandt andet også smukke vandfald i fredfyldte naturområder. I naturen på Cypern kan du blandt andet tage bådudflugter, dykke i Middelhavet, køre på mountainbiking, men også tage på vandreture.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ayia Napa

Gode rejsetips til Ayia Napa

I Ayia Napa vil du opleve en by, der byder på lidt af hvert; afslapning, hyggelige aftenture og nætter med højt humør og kolde drinks. Du kan shoppe, dase, vandre, cykle og bade ved de smukke strande.

Byen, der engang var tætbevokset skov, er i dag en af de Cyperns mest populære rejsemål, og det skyldes i særdeleshed, at der er plads til alle. Både børnefamilier, romantiske par og festglade mennesker trives i byen – og selv de lokale valfarter til Ayia Napa i deres ferie.

Hoteller

Aiya Napa har flere velrenommerede hoteller, der tilbyder All inlcusive, men der er også rig mulighed for at finde skønne hoteller med lækre pools og kort afstand til stranden. Desuden har byen børnefri hoteller for par, der ønsker en mere rolig og afslappet atmosfære.

Restauranter

Skal du ud at spise i Ayia Napa, så bliver du ikke skuffet. Her er lækre restauranter og hyggelige caféer så langt øjet rækker, og det bør være muligt, at finde noget for enhver smag. Er du til traditionel, lokal mad fra Cypern, så prøv Blueberries Restaurant & Bar. Har du lyst til italiensk, så er Atlas et besøg værd, og er du mere til fisk, så serverer Raphael’s Restaurant alverdens lækre fisk og skaldyr.

Natteliv

Ayia Napa er kendt for sit vilde natteliv, der i sær finder sted omkring klostertorvet i centrum; her ligger barer og diskoteker på stribe, og der er liv og glade dage både aften og nat. Nogle af de mere populære klubber er Senior Frog’s, The Castle Club og Jagermeister Barcode, hvor du kan være helt sikker på god stemning og højt humør.

Attraktioner

Holder du ferie i Ayia Napa, og er du til aktiv udfoldelse, så er det oplagt, at leje en cykel og opleve naturen og byerne på nært hold. Vandreture og udflugter til Troodos kan bestemt anbefales. Her emmer det af sjæl og charme i de små landsbyer, hvor gamle traditioner holdes i live.

Dionysos’ bolig, det gamle kloster i byen og museerne er andre attraktioner i Ayia Napa, der også er et besøg værd.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Limassol

Rejseråd til Limassol

Limassol er en by på den sydlige del af Cypern. Her bor fast lige under 200.0000 mennesker, hvilket gør byen til den næststørste af slagsen på Cypern efter hovedstaden Nicosia. Limassol er generelt en populær rejseby for turister fra Danmark og andre europæiske lande. Dette primært i sommerhalvåret.
Byen er en ægte kosmopol med både kultur, shoppingmuligheder og masser af restauranter og natteliv. Desuden er Limassol Cyperns største og vigtigste havneby, da både fragtskibe og krydstogtskibe lægger til her dagligt. Dette har gjort byen til centrum for meget forretningsliv, industri og altså også turisme.

Hoteller
I og ved Limassol findes hoteller på alle niveauer. Dette omfatter både hoteller til børnefamilier med alt hvad dette indbærer – også af poolområder. Men har du andre behov, kan disse uden problemer opfyldes. Et kendte børnevenligt hotel er Blue Star Atlantica Oasis, mens Sensimar Bay by Atlantica mere har karakter af et hotel for voksne.

Restauranter
I Limassol finder du et meget rigt udbud af internationale restauranter, men naturligvis også restauranter, hvor du har mulighed for at få gode oplevelser med mad fra både de græske og tyrkiske køkken.

Natteliv
Limassol har et virkelig pulserende natteliv med alt hvad dette indebærer. Om natten forvandles byen til et sted med alt hvad du har brug for af barer, klubber og diskoteker

Attraktioner
Rigtig mange tager til Limassol og Cypern for at opleve det gode klima og strandene. Men i Limassol er der både rigtig gode shoppingmuligheder, men også mulighed for at opleve ærkelogi og museer. Ved byen findes en smuk middelalderborg, en kunstmuseum og et arkæologisk museum. Populære udflugtsdestinationer er blandt andet Troodos-bjergene og Yermasogia dæmningen. En anden spændende attraktion ved Limassol er den smukke havnepromenade, hvor man gå ture, cykle, få en kop kaffe eller blot nyde livet. Desuden er der hver september en vinfestival ved Limassol, hvilket tiltrækker mange mennesker.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Nicosia

Rejseråd til Nicosia

Cypern er blandt danskerne fortrukne rejsemål. Nicosia er hovedstaden og den største by på netop Cypern, og bliver derfor flittigt besøgt af danskerne. Byen, der er central beliggende på Cypern, er placeret ved floden Pedieos, og er det økonomiske, politiske og kulturelle centrum for ø-staten. Nicosia er opdelt i en græsk og en tyrkisk del med henholdsvis omkring 200.000 og 40.000 indbyggere. Byen er delt af FNs grønne linje, og betegnes som den sidste delte hovedstad i verden. Nicosia er dog også en moderne storby med alt hvad dette indbærer.

Hoteller
Der er et stort udvalg af hoteller i Nicosia på mange forskellige niveauer og i forskellige prisklasser. Blandt hotellerne i den mere eksklusive klasse kan nævnes Hilton Cyprus, der er blot 2 km fra byens centrum, men også Nicosia City Centre hotel, der er centralt tæt på indkøbsområder og seværdigheder.

Restauranter
Du kan finde restauranter af høj klasse i Nicosia. Her kan du virkelig nyde det bedste fra både det græske og det tyrkiske køkken. Blandt andet findes også en lang række rigtig gode fiskerestauranter i Nicosia.

Natteliv
Barer, klubber og diskoteker er der masser af i Nicosia, og du har masser af mulighed for at nyde drinks og lækkert vin. Men nattelivet er ikke lige så intens som i badebyerne på Cypern.

Attraktioner
Byens gamle bydel er et stemningsfuldt område, der i øvrigt er omringet af en ca. 4,5 km lang mur. Her kan du gå rundt og opleve en række seværdigheder heriblandt adskillige kirker og moskéer. En god ide er også at besøge Nicosias bymuseum Leventis, hvor du kan få masser af informationer om livet i Nicosia i de sidste 2000 år. Også bydelen Laiki Gitonia er et sted med stor atmosfære og med snævre og krogede gader med smukke huse og masser af butikker, caféer og taverner. Mange turister besøger også den tyrkiske del af byen via overgange Lidra Palace. Det er tydeligt at mærke og se forskellen mellem de to bydele. I den tyrkiske del af Nicosia kan du spadsere rundt i de snoede gader, tage en pause og drikke en god kop tyrkisk kaffe, mens Selimiye moskéen kalder til bøn.
En anden attraktion ved Nicosia er mulighederne for shopping. Blandt de attraktive ting at shoppe er kunsthåndværk, keramik og broderier samt håndmalede ikoner og lokalt mad.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]