AUSTRALIEN

Australien

Oplev vild natur og vilde bølger i Australien

Australien er noget af det længste, man kan komme fra Danmark. Både i forhold til natur, dyreliv og afstand. Den afslappede mentalitet blandt australier vil dog være noget, de fleste danskere vil kunne genkende. Det samme er glæden ved at grille. Australien er et kæmpe land, og man kan aldrig nå det hele. Har man to uger, kan man nå essensen. Har man fire uger, kan man måske også få tid til at slappe lidt af.

Hoteller

Nogle af Australiens bedste hoteller ligger på Guldkysten, der er kendt for sine lange strande og gode surfmuligheder. Det er for eksempel Mantra Twin Towers og La Costa Motel.

Restauranter

Mange af Australiens bedste restauranter ligger i Sydney. Det er for eksempel Farmhouse Kings Cross og Eat, der begge serverer mad med lokale råvarer og lokal inspiration.

Natteliv

I et land, hvor der er mange backpackere, der rejser rundt, vil der helt sikkert være mange steder at gå ud. I Cairns i det nordlige Australien, kan man for eksempel gå på Down Under Bar og spille billard.

En helt anden måde at nyde nattelivet er at tage i den berømte opera i Sydney og høre koncert eller opera.

Attraktioner

Australiens natur er nogle af landets største attraktioner. Det er for eksempel Uluru, den kæmpestore sten, der vokser op af ørkenen midt i landet. Det er også Great Barrier Reef, der slanger sig farvestrålende langs med landets nordøstlige hjørne. Når man er i Sydney, kan man tage ud at vandre i Blue Mountains.

Landets dyreliv er også en helt enestående opgave. I Australia Zoo, der blev bestyret af den nu afdøde Steve Irving, krokodillejægeren, kan man opleve en lang række af landets dyr. Det er for eksempel koalaer, kænguruer, krokodiller og nogle af landets mange giftige slanger. Australia Zoo ligger i Beervah, nord for Brisbane.

Brisbane

Gode rejseråd til Brisbane

Hoteller

Placeret kun 7 minutter fra Brisbane City Centre ligger Spicers Balfour Hotel. Inklusiv i prisen er gourmetmorgenmad, parkering og WiFi. Alle værelser er smagfuldt indrettede. Spicers Balfour Hotel har kun 17 værelser men har til gengæld sin egen restaurant.

Emporium Hotel er et luksushotel i særklasse. Med sin tagterrasse med udsigt over byen og den 15 meter lange pool er hotellet en seværdighed i sig selv. Tidligere gæster har kåret hotellet som et af de bedste i Brisbane. Køkkenet er døgnåbent, og gæster kan derfor nyde godt af roomservice døgnet rundt.

Restauranter

Alchemy Restaurant and Bar er ejet af selveste Brad Pitt og Angelina Jolie. Med en storslået udsigt over Brisbane River og med sin hyggelige atmosfære er restauranten en af de mest besøgte i Brisbane.

Aria Brisbane er en af Brisbanes dyreste restauranter. Den er ejet af Matt Moran og Peter Sullivan. Her serveres nogle af Australiens mest ikoniske vine, og maden skulle eftersigende være uforglemmelig.

Natteliv

Placeret højt over den travle Ann Street i Brisbane ligger Elixir på en tagterrasse. I et sofistikeret miljø med moderne træpaneller og store, grønne planter, men med en afslappet atmosfære, serveres der udvalgte vine, special øl og cider.

Er du til det mere vilde natteliv er The Zoo Nightclub nok mere noget for dig. Her er der livemusik til langt ud på de sene nattetimer skiftevis pop, rock, acoustic, folk, hip hop og reggae.

Attraktioner

South Bank er et område i Brisbane med caféer, restauranter, små butikker og så selvfølgelig en kunstig strand med udsigt til byens skyskrabere. South Bank er mest af alt en kulturel seværdighed, hvor også de lokale tager hen for at slappe af.

Hold en koala i Lone Pine Koala Sanctuary, der ligger ned til Brisbane River. Reservatet kan desuden fremvise tasmanske djævle, emuer, kænguruer, dingoer, næbdyr samt Australiens nationaldyr: wobaten.

Cairns

Gode rejsetips til Cairns

Cairns ligger i det nordøstlige Australien og er et godt udgangspunkt for at besøge det berømte Great Barrier Reef, der ligger ud for kysten. Fra byen kan du også besøge regnskoven oppe nordpå.

Hoteller

Cairns har overnatningsmuligheder i alle prisklasser fra billige backpackerhostels, hvor du bor på værelse med andre eller sover i telt i haven, til luksuriøse hoteller med havudsigt. Det er for eksempel Shangr-La Hotel og Rydges Tradewinds, der ligger lige ned til molen og livet langs med kysten.

Restauranter

Befolkningen i Cairns kommer fra alle egne af verden. Rigtig mange mennesker tiltrækkes af det gode vejr og de gode muligheder for at udfolde sig i vandet. Restauranterne i byen afspejler derfor befolkningens forskellighed. På en restaurant som Dundee’s kan du smage krokodille eller kænguru, mens du kan spise dig mæt i lækker indonesisk mad på Bayleaf Balinese Restaurant.

Natteliv

Et sted som Cairns, hvor der er så mange unge, der kommer for at opleve Great Barrier Reef, er der også gode muligheder for at komme ud og more sig. Steder som Giligan’s og The Wolshed er klassiske diskoteker, som vi kender dem fra Danmark, med dansegulv, høj musik og masser af gang i den.

Attraktioner

Cairns’ største attraktion er klart Great Barrier Reef, der kan nåes på et par timer med båd fra byen. De fleste tager på en endags tur, hvor man når at opleve et par forskellige steder på revet. Hvis man kan lide at snorkle eller dykke er der gode muligheder for at gøre det, hvis man ikke er så meget for at komme i vandet, findes der både med glasbund, så man kan se korallerne og fiskene gennem bådens bund.

Derudover kan adrenalinjunkies få styret deres lyster i Cairns. Der er gode muligheder for at springe i faldskærm, glide i en line gennem regnskoven, white water rafte og meget andet.

Melbourne

Rejsetips og tricks til Melbourne

Melbourne ligger i det sydlige Australien. Byen er i den grad  en storby, men naturen ligger lige uden for døren. Der er fra Melbourne gode muligheder for at opleve Great Ocean Road og Phillip Island, hvor du kan se pingviner.

Hoteller

Melbournes bedste hoteller er blandt andet Radisson on Flagstaff Garden og St. Jeromes. Byen har dog overnatningsmuligheder i alle prisklasser, da mange backpackere også kommer gennem byen. St. Kilda’s i det sydlige Melbourne og Fitzroy i det nordøstlige Melbourne er nogle af de populære steder at bo som backpacker.

Restauranter

Melbourne har mange forskellige restauranter. Hvis du er til asiatisk mad, er et besøg i byens Chinatown og en af dens restauranter et must. Andre sjove restauranter er The Colonial Tramcar, hvor du kører rundt i en sporvogn, der er indrettet som restaurant, og Witches in Britches, der er en teater-musical restaurant.

Natteliv

Melbourne har et rigt natteliv med mange muligheder for at gå ud. I området Fitzroy ligger en del barer og bliver af mange betragtet som det bedste sted at gå ud. Central Business District i centrum af Melbourne kan dog også være med, her ligger både små skæve barer og mere mainstream klubber.

Attraktioner

Melbourne har en række gode museer og et flot oceanarium. Derudover giver byen god mulighed for at udforske de nærliggende områder, hvor der dyrkes vin, Great Ocean Road, der slanger sig smukt langs med havet og Phillip Island, hvor du kan opleve pingviner og andre naturoplevelser.

Af gode museer i Melbourne kan blandt andet nævnes National Gallery of Victoria, Melbourne Museum, Australian Centre for Moving Image og Immigration Museum, der viser historien for de mange australske indvandrere. Lige fra de første der kom til landet som straffefanger og de officerer, der passede på dem, til i dag,  hvor det er immigranter fra hele verden, der kommer til landet.

Port Douglas

Solrige Port Douglas

Hoteller i Port Douglas

Med sin beliggenhed ved kysten i den australske delstat Queensland, er Port Douglas en ideel destination for dig, der gerne vil opleve hvide sandstrande, tropisk regnskov, luksuriøse hoteller og mange spændende seværdigheder. Du kan for eksempel vælge at bo på et af de mange resorter, hvor du bor i en lille ferielejlighed og spiser i resortets restaurant. Vælg for eksempel Club Tropical Resort, der er både nyrenoveret og moderne. Resortet ligger centralt og der er et køkken i hver ferielejlighed.

Restauranter

Port Douglas er en tidligere fiskerby, hvilket blandt andet skinner igennem på mange af byens restauranter. På restauranten Nautilus finder du et menukort, der bugner af retter inspireret af traditionel australsk kogekunst. Inspirationen er hentet fra byens tropiske omgivelser og alt hvad Stillehavet har at byde på.

Natteliv

Også i byens natteliv oplever du mange maritimt inspirerede klubber og barer, blandt andet Port Douglas Yacht Club. Både yachtejere, lokale med interesse for sejlads og turister besøger hver eneste dag stedet. Nyd en kold drink eller et let måltid mad, alt imens du nyder synet af flotte, velholdte yachter i havnen. Derudover finder du i byen også et udvalg af pubs, hvor du kan nyde en øl og på udvalgte dage endda høre livemusik. Port Douglas’ natteliv er helt klart værd at udforske under dit ophold.

Attraktioner

Port Douglas ligger blot en times kørsel fra byen Cairns, og tiltrækker hvert år mange turister. Én af områdets mest populære attraktioner er Great Barrier Reef. Dette fænomenale syn kan du opleve fra søsiden ombord på en båd, der tager dig helt tæt på. Vil du have et indblik i, hvordan de indfødte aboriginalere levede, er en dagsudflugt til Cooya Beach helt sikkert noget for dig. På turen kan du tilmed lære at kaste med spyd og fange smådyr, præcis som de rigtige aboriginalere gjorde det.

Sydney

Gode rejseråd til Sydney

Hoteller

Park Hyatt Sydney er et femstjernet hotel, der har det hele: Butlere til alle værelser, opvarmet pool, gratis WiFi, udsigt til Operahuset eller Harbour Bridge, spa og helsecenter samt fitnesscenter.

Sheraton on the Park er placeret på en god adresse, Central Business District, med udsigt over Hyde Park. Værelserne er luksuriøst indrettede, og der er fitnesscenter, indendørs pool, spa, helsecenter, restaurant og bar på hotellet. Alle værelserne har desuden fladskærms-TV, DVD-afspiller og marmorbadeværelser.

Restauranter

The Roosevelt er indrettet efter New York og Hollywoods 50′ ere med læderbetrukne stole, art deco design på væggene og stearinlysoplyste borde, der alt sammen er med til at gøre stemningen intim. Der er selvfølgelig et pokerrum på restauranten. Der serveres mad, som de ville lave det på hotelrestauranterne i New York City blandt andet østers.

Ventuno Restaurant serverer italiensk mad i moderne rammer. Restauranten har udsigt over Sydney Havn med operahuset i baggrunden. Der er åben alle ugens dage.

Natteliv

Oxford Art Factory er både en bar og en natklub. Både nye og internationale stjerner spiller her. Der er to rum; et med en scene og et dansegulv og et tilstødende rum med magelige sofaer, hvor du kan slappe af.

The Cliff Dive er en bar og en natklub med de mest frugt-fyldte cocktails du kan opdrive i Sydney. Menukortet over drinks er langt og eftersigende smadder godt. På The Cliff Dive kan du danse natten lang eller nyde dine drinks ligeså længe.

Attraktioner

Sydney Operahus – en guidet tour. Det vil forløbe således: I er højst 10 personer, så turen bliver mere personlig. I har en ekspertguide med, der kender alle de spændende facts og informationer om operahuset. I kommer backstage, om bag kulisserne og til omklædningsrummet, hvor ellers kun personale og udøvende kunstnerne har adgang. Til sidst spiser i morgenmad i The Greenroom.

Sydney bro-klatring tager dig de 134 meter op, op, op på Sydney Harbour Bridge. Udsigten skulle eftersigende være fantastisk. Undervejs fortæller guiden jer om Sydney Harbour Bridge tilblivelse og historie.

Surfers Paradise er en by på Australiens østkyst med omkring 20.000 indbyggere. Byens hovedattraktion er den lage strand, som byen ligger lige ned til, hvor der er gode muligheder for at surfe.

Hoteller

Der er gode muligheder for at bo lige ned til stranden og have udsigt over vandet, når man besøger Surfers Paradise. Byen er domineret af høje bygninger, så flest muligt kan få havudsigt. Gode hoteller i byen er blandt andet QT Gold Coast og Peppers Soul Surfers Paradise.

Restauranter

Efter en lang i solen – enten på stranden eller i bølgerne – har man brug for noget ordentlig mad om aftenen. Restauranterne i Surfers Paradise byder derfor som regel både på god og mættende mad. Nogle af de restauranter, der er værd at besøge, er, Salt Meats Cheese, hvor de har et stort udvalg af lækre pizzaer, og Boom Boom Burger & Bar, hvor navnet næsten siger det hele.

Natteliv

Der er masser af muligheder for at komme ud om aftenen i Surfers Paradise. Den afslappede stemning ved livet ved vandet indbyder til at gå ud og have det sjovt om aftenen. På Howl at the Moon kan du nyde dine drinks helt ned til vandet, mens du på Surfers Paradise Tavern kan spille pool til den lyse morgen.

Attraktioner

Hovedattraktionen i byen er selvfølgelig solen, stranden og vandet. Der er gode muligheder for at tage et surfkursus, hvis man ikke har prøvet det før.

Hvis man gerne vil opleve noget andet end stranden og vandet, har man dog også andre muligheder i byen. Man kan for eksempel tage i forlstelsesparken Infinity Attraction eller med sele på kravle op til observationsdækket i SkyPoint Climb.

Hvis man kan lide at shoppe, er der også gode muligheder for det. Gågaden Cavill Mall og Surfers Paradise Beachfront Markets giver god mulighed for at finde noget nyt tøj eller badetøj.